Coppens & Coen

Architecten
Boudewijnlaan 133- 9300 Aalst +32 (0)53 77 23 13 info@coppens-coen.be

kantoor

Coppens & Coen is een polyvalent architectenbureau. De twee architect-vennoten Marc Coppens (°1952) en Luc Coen (°1966) bundelen een vaste kern van medewerkers tot een hechte ploeg.

De projecten omvatten het hele spectrum van kleinere tot middelgrote bouwwerken. De associatie tekent met evenveel enthousiasme individuele woningen, renovaties en commerciële gebouwen als bedrijfsgebouwen, utiliteitsgebouwen en appartementsgebouwen.

Verder op deze site vindt u tal van realisaties.In de benadering van de projecten wordt steeds naar evenwicht gezocht: een zoektocht naar het originele gebeurt nóóit zonder oog voor de realiteit. Een basisgegeven…

Met trots kunnen we heel wat professionele bouwers tot onze vaste klanten rekenen.Zij zijn het immers die kunnen vergelijken, oordelen en pas na rijp beraad een architect kiezen.

Coppens & Coen levert dan ook een droomcombinatie:   klein genoeg voor een persoonlijke dienstverlening, groot genoeg om u met de juiste professionele slagkracht verder te helpen.

SMALL ENOUGH TO KNOW YOU, BIG ENOUGH TO SERVE YOU...

 

 

Vijfentwintig jaar geleden…

In 1987 smeedden de architecten Marc Coppens en Dirk Driehuijzen een bestaand los samenwerkingsverband om tot de bvba Architectenassociatie COPPENS-DRIEHUIJZEN. Het duo pakte in die periode overwegend kleinere verbouwingen aan van winkels en woningen.  Het bouwgebeuren kende toen nog niet de hoogdagen van vandaag en het was roeien met de riemen die men had.  Toch werd al flink geïnvesteerd in informatica. In een periode waarin de meeste architectenbureaus nog zwoeren bij de heilige tekentafel en de rötringpen verschenen in het oude kantoor aan de Aalsterse Pieter Couckestraat reeds de eerste tekencomputers en een eerste penplotter. Het was toen nog echt pionieren.

Doorheen de organisatie van die eerste associatie zat één rode draad: het actueel houden van de digitale gegevensverwerking. De computer hielp hier zowel op administratief als op creatief vlak. In die tijd rolden namelijk de plannen van een eerste appartementsgebouw uit de printer.  Het was de start voor private gebouwen van iets grotere omvang en dat bleek een lucratieve leerschool. Tot op de dag van vandaag tekenen appartementsgebouwen voor het leeuwendeel van het werkvolume.  Twintig jaar ervaring op dit vlak kan dan ook wel tellen.

In 1993 kwam architect Luc Coen als derde vennoot de groep vervoegen en de naam werd prompt bvba Architectenassociatie COPPENS-DRIEHUIJZEN-COEN .  Een hele mond vol, maar een vlag die de lading dekte.  Drie karakters, drie verschillende leeftijden, drie andere zienswijzen maar ze hadden één en hetzelfde streefdoel.

De computer-pioniersgeest van Dirk Driehuijzen mondde uit in een doorgedreven specialisatie in digitale ontwerp- en presentatietechnieken. Hij ontwikkelde zijn talent voornamelijk in de nichemarkt van de standenbouw.  Zijn firma bvba D3H was een concreet gevolg.

Sinds 1998 draagt de vennootschap dan ook haar huidige naam:  bvba Architectenassociatie COPPENS & COEN.   De samenwerking met D3H is hoe dan ook nog steeds zeer levendig.

In hetzelfde jaar verhuisde COPPENS & COEN. De associatie bleef in Aalst maar het werd de Boudewijnlaan met een grotere werkruimte en een nog professionelere aanpak.

Deze professionele aanpak krijgt anno 2007 de comfortabele behuizing die ze verdient. De ploeg betrekt een nieuwe ruimte in hetzelfde gebouw. Het adres lijkt dan wel héél sterk op het vorige – van 131-1 naar 133 – maar de inhoud gonst en bruist, hongerig naar nieuwe projecten!

Vandaag staan we voor een nieuwe uitdaging :  de leiding van deze sterke ploeg wordt in de handen van Luc Coen gelegd, die hoofdaandeelhouder is geworden.
Gelukkig zal Marc Coppens niet van vandaag op morgen stoppen, maar wordt gewerkt aan een overgangsperiode van een paar jaar, waardoor de continuïteit van werken gewaarborgd blijft.

  

Vaste medewerkers

Luc COEN (°1966)

Architect
Preventieadviseur Niv. 1
Erkend energieverslaggever

Algemene leiding
Ontwerp en projectbeheerder
 
Marc COPPENS (°1952)

Architect

Financiën
Ontwerp en projectbeheerder
 
Hans BOEYNAEMS (°1969) Ir. Architect

Hoofd uitvoering projecten

 
Hans HENDRICKX  (°1961) Bouwkundige

Werfopvolging
Coördinatie uitvoering

 
Ann VAN DE VELDE (°1968) Architect

Hoofd tekenbureau

 
Marieke DE RIDDER(°1982) Ir. Architect

Tekenbureau

 
Glenn PIETERS (°1992) Arch. assistent

Tekenbureau

 
 Stefanie DE NEEF  (°1988)
Architect

Aanvraagdossiers
Tekenbureau

 
Jeroen De Bruyn (°1991) Architect

Tekenbureau